Je doet het goed

Ja jij! Hoe ik dat weet? Simpel: je leest deze column omdat je even je gedachten wil verzetten.

Nog geen halve maand geleden las ik een boek, ging ik op stap en vierde vakantie. Bijgetankt en nu weer vol energie aan het werk. Het werk ligt klaar om opgepakt te worden. Het nieuwe jaar biedt veel nieuwe kansen. Ik heb er zin in! Voor mij gaat het begin dit jaar om het geven van complimenten.

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die geregeld positieve feedback ontvangen gemotiveerder zijn om hun werk steeds beter te doen. Kleine moeite, groot goed en alleen maar winnaars zou je zeggen. Precies! Toch zijn we doorgaans niet zo scheutig met complimentjes. Dat is jammer, want regelmatig een aai over de bol bij een goede prestatie stimuleert de productiviteit. Positieve feedforward heeft veel positieve effecten. Volgens de Amerikaanse psycholoog Skinner wordt dát gedrag herhaald, dat beloond wordt.

Geregeld komt tijdens sessies naar voren dat medewerkers behoefte hebben erbij te horen en door anderen gezien, begrepen en erkend te worden. Ook vinden mensen het belangrijk te weten dat wat ze doen zinvol is. Een complimentje voorziet in deze behoeften. Fantastisch toch? Met een compliment uit je je waardering voor een persoonlijke eigenschap, prestatie, inspanning of idee van je collega, vriend of familielid.

Iedereen vindt een pluim op zijn tijd prettig, ook degene van wie het normaal is dat zij op hoog niveau presteren. Vaak worden juist deze mensen over het hoofd gezien, want het is zo “vanzelfsprekend”. Zonde! Als we meer aandacht besteden aan de successen die we gezamenlijk behalen, zullen we zien dat steeds meer dingen goed gaan. Op die manier motiveren we elkaar tot steeds betere prestaties.

Positieve feedforward zorgt tevens voor een open houding op de werkvloer en creëert een sfeer waarin een ieder zijn mening durft te geven, gemakkelijker over gevoelens praat en meer van zichzelf laat zien.

Erkenning en positieve waardering zorgen niet alleen voor meer werkplezier, maar ook voor meer collegialiteit. Wanneer de onderlinge verhoudingen verbeteren, neemt de kwaliteit van het werk toe. En realiseren organisaties doelen efficiënter en effectiever. Dus waar wachten we nog op? Creëer een momentje voor een complimentje! Je doet het goed. [Kirsten Gieben]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *