Koning en Koningin

Zelfvertrouwen is nodig om te bereiken wat je wilt. Een open deur niet waar? Wanneer je zelf niet gelooft dat je iets kan, hoe moet een ander jou dan geloven? Precies!

Toch spreek ik geregeld mensen die goed zijn in het benoemen van wat ze “denken niet te kunnen”. Wanneer je daar op gefocust bent, kun je aan het eind van de dag altijd wel tien dingen opnoemen die beter of anders hadden gekund. Daarmee vergeet je de successen en sterke eigenschappen die je al hebt. Zonde, want ik weet zeker dat je heel veel sterke en mooie eigenschappen hebt:)

Focussen op wat je beter had gekund, kost energie. Het voorkomt dat je je goed, zelfverzekerd en krachtig voelt. Dus: focus op je kracht en je successen. Want wanneer is de laatste keer dat je je succes hebt gevierd? Ga eens na wat je al hebt bereikt en word je bewust van je kracht.

Onthou dat je niet je gedrag bent, maar je “gedrag doet”. Wat je ook doet, het levert altijd iets op. Accepteer de keuzes die je maakt en wees tevreden met jezelf. Wees flexibel, leer van je oude keuzes en maak zo nodig een andere keuze. Meet je gevoel van eigenwaarde niet af aan wat je doet. Heb oog voor de koning of koningin in jezelf. Die is er altijd. Wie je bent, staat immers los van wat je doet.

Wees je ook bewust van de kracht van je gedachtes. Negatieve gedachtes zoals “ik kan het toch niet”, “als ik dit doe gaat het vast (weer) mis” en “ik ben nou eenmaal zo” helpen niet in het wakker maken van jouw koning of koningin.

Ook heeft elke gedachte een effect op je fysiologie. Denk maar aan iets negatiefs en merk dat je schouders meteen wat meer gaan hangen en je mondhoeken zakken. Het goede nieuws: zo werkt het ook andersom:) Als jij je rug recht doet, je borsten vooruit en beide voeten stevig in de grond zet dan voelt dat meteen veel sterker. Zorg tevens dat je je lichaam goed verzorgt. Verwen je lichaam door een bezoekje aan de sauna of een massage. Wees dankbaar voor je lichaam dat zorgt dat je hart klopt en je bloed stroomt. Weet waar je het voor doet.

Het is belangrijk om je bewust te worden van wat het resultaat is van je gekozen en vaak aangeleerde gedrag en je kernovertuigingen. Stel jezelf de vraag: wat levert mijn gedrag op? Bereik ik het gewenste resultaat? Als je bijvoorbeeld jezelf wil profileren spreek dan uit wat je vindt. Hou je doel voor ogen en doe alsof het al gelukt is. Je brein kent geen verschil tussen fantasie en werkelijkheid en zal de juiste stofjes in gang zetten waardoor het ook lukt. Wees trots. In plaats van te wensen dat je iemand anders zou willen zijn en ontdek de prachtige koning of koningin in jezelf. [Kirsten Gieben]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *