Hoogsensitiviteit en Nieuwetijdskinderen

In mijn eigen bewustzijnsproces ontdekte ik ook dat ik hoogsensitief ben. En dat vind ik heerlijk:) Had ik vroeger vooral “last” van mijn gevoeligheid, nu zie ik er vooral alle voordelen van en zet ik mijn sensoren zelfs bewust “aan en uit”. Inderdaad, ik heb de knop in mezelf gevonden;)

Nog fijner vind ik het om met hoogsensitieve, Nieuwetijdskinderen, volwassenen, opvoeders en ouders te werken zodat ook zij het als kracht gaan ervaren. De term “hoogsensitiviteit” staat eigenlijk haaks op mijn overtuiging dat ik een hekel aan etiketjes heb. Feit is dat we nog voor een deel in een 3D (egobewustzijn) werkelijkheid leven. Waar etiketjes maar al te graag gehanteerd worden;) Mijn overtuiging is dat iedereen anders “bedraad” is. Ik geloof in breindiversiteit. Ik ben dan ook geen voorstander van “het onderdrukken van bepaalde eigenschappen en gedrag middels pillen en medicatie”. We -de aarde- heeft beelddenkers en Nieuwetijdskinderen en volwassenen nodig. Met het onderdrukken van de kwaliteiten helpen we de aarde niet om van 3D (egobewustzijn)naar 5D(hartsbewustzijn)te gaan. Dat het niet altijd makkelijk of eenvoudig is om kinderen op te voeden of samen te zijn met hoogsensitieve en of strong willing eigenschappen dat klopt. Alleen wanneer je jezelf er voor open stelt en de prachtige eigenschappen leert waarderen dan gaat er een prachtige wereld voor je open. Eng? Nee vooral heel leuk en leerzaam:)